Wie Wij Zijn

Je verwonderen over een ander…

Café Verwondering bestaat alweer 10 seizoenen. Het begon met een groepje enthousiaste vrijwilligers vanuit de oecumenische gemeenschap van Amersfoort-Noord.

We wilden kleinschalige ontmoetingen organiseren met mensen waarin je je kan verwonderen op het raakvlak van maatschappij, cultuur en spiritualiteit. Inmiddels hebben we zo’n 30 gasten mogen verwelkomen die graag hun werk en  levensovertuiging met ons en het publiek wilden delen.

Per keer komen zo’n 25-100 bezoekers, wat ook maar net in de knusse Herberg in Nieuwland past. In de loop der tijd is een trouw publiek ontstaan, waarbij ook steeds nieuwe mensen aanhaken. De ontmoetingen zijn altijd gratis toegankelijk, met een vrijwillige bijdrage. Na afloop kan er worden nagepraat met een drankje.

Het publiek kan zelf ook vragen stellen en dat maakt het nu juist zo leuk. Het is een heel levendig gebeuren. Wij zoeken onze gasten vanuit ons eigen netwerk, op de rand van kerk en samenleving. Dit zien we breed. Zo hebben we een keer CDA-wethouder Gert Boeve te gast gehad over politiek bedrijven vanuit een christelijke levensovertuiging.

Ook hebben we organisatiedeskundige Jaap Peters te gast gehad, die waarschuwt voor doorslaande managementculturen waarbij mensen ontworteld raken in hun werk. Maar ook Roland Putman die vertelde over zijn persoonlijke proces van intrede in het klooster.

In het afgelopen 10e en 9e seizoen hebben we o.a. te gast gehad: Arjan Lock directeur EO en van The Passion, Hgl. Christa Anbeek, Generaal Kees van den Heuvel, Amersfoortse predikant en cultureel ondernemer Jos van Oord, bestuursvoorzitter Meander Medisch Centrum Frank de Reij, Tweedekamerlid CU Gert-Jan Seegers, Bach Passion kenners Ad de Keyzer met Bas Ramselaar.

Voor het komende seizoen 2016/2017 organiseren we ontmoetingen op:

zondag 23 oktober 2015, zondag 27 november 2015, zondag 29 januari 2016, zondag 26 februari 2016 en zondag 26 maart 2016.  Noteert u het alvast in uw agenda.

We hopen u dan (weer) te mogen begroeten!

Joost Keizer | Gerard Hilhorst | Jelle van der Meer

Gert Boeve | Anette Sprotte | Gert Vos

Geïnteresseerd…?

P1060506Wilt u meer weten of wellicht meehelpen in de organisatie? Neem dan contact op met Jelle van der Meer tel. 06-5192.9350.

Aanvang bijeenkomsten: 16.00 uur (zaal open 15.30 uur), toegang gratis. Café Verwondering vindt plaats in De Herberg in Nieuwland, Watersteeg 85, 3824 EL Amersfoort.