Ontmoeting | 25-10-2015

Zondag 25 Oktober in Café Verwondering:
Boer Piet van IJzendoorn: “Over de Zonnehoeve en de balans”jjjjjj

Piet van IJzendoorn is de grote kracht achter de grote biologisch dynamische boerderij ‘Zonnehoeve’ in Zeewolde. In zijn jeugd op de boerderij van zijn ouders maakte hij de schaalvergroting in de landbouw en de toename van het kunstmest- en gifgebruik aan den lijve mee.

In 1982 ging hij als boer op een kaal stuk land van 50 ha. in Flevoland aan de slag om zijn ideeën over biodynamische landbouw vorm te geven.

Hij begon het gemengde bedrijf Zonnehoeve. In de loop der jaren ontwikkelde hij een holistische manier van denken, waarbij de zorg voor grond, natuur, dieren, voedsel en mensen centraal staat. Op de boerderij is dat terug te vinden in diverse onderling verbonden werkzaamheden: akkerbouw en melkveehouderij in combinatie met een paardenafdeling, natuurbeheer, bakkerij en zorgboerderij.

In het Café gaan we met Piet van IJzendoorn een boeiend gesprek aan over zijn levensopvatting, gedrevenheid en verantwoordelijkheid, en de uitdagingen in zijn leven. “De natuur houdt eigenlijk alles in balans,” zegt Piet, “als je er maar voor zorgt dat je die balans in de gaten houdt.”

← Home