Ontmoeting | 23-04-2015

Op zondag 22 maart in Café Verwondering Yvonne Ploum:
“Kunst, natuur en erfgoed: een boeiende driehoeksverhouding?!”

foto Yvonne Ploum 1

Yvonne Ploum, directeur van het MOA | Museum Oud Amelisweerd is te gast in Café Verwondering. In dit museum is onder andere de Armando Collectie te zien.

Nadat de gemeente besloot geen onderdak meer te bieden in Amersfoort, is deze collectie nu gehuisvest in het landhuis Oud Amelisweerd op het prachtige landgoed Amelisweerd te Bunnik. MOA is een huis van kunst in de natuur en toont drie collecties in samenhang: de Armando Collectie, de buitenplaats Oud Amelisweerd en het Chinese Behang.

Kortom, een plek van rust, reflectie, zingeving en inspiratie – en dat wil Café Verwondering haar bezoekers ook bieden. Anette Sprotte en Gert Boeve van Café Verwondering gaan samen in gesprek met Yvonne Ploum over de betekenis van kunst (en specifiek die van Armando) in haar leven en over de rol die kunst heeft in de samenleving. En welke andere zaken zijn er die Yvonne Ploum vooral inspireren? Vanzelfsprekend gaan we  ook met haar in gesprek over de reis die ‘het Armando’ in de afgelopen jaren heeft afgelegd, en hoe zij daarop terugkijkt.

Deze Café Verwondering met Yvonne Ploum is tevens de laatste van het seizoen 2014-2015. U bent van harte welkom om aanwezig te zijn – toegang is gratis – in De Herberg in Nieuwland, Watersteeg 85, 3823 EL Amersfoort. Het gesprek is van 16-17 uur, met inloop vanaf 15.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om na te praten met een drankje tot ongeveer 17.30 uur. Voor meer informatie: Johan van der Vorm, tel. 033-456 36 97.

Voor een veilige opzet van de bijeenkomsten in De Herberg geldt een maximaal aantal bezoekers en wordt een vol=vol beleid gevoerd.

← Home