Ontmoeting | 22-03-2015

Zondag 22 februari in Café Verwondering:
“Over de passie van Bach met Bas Ramselaar en Ad de Keyzer” 

Verwondert u zich ook zo over de schoonheid, de emotie en genialiteit van de Matthäus Passion van Bach? Dit muziekwerk wordt jaarlijks door duizenden musici uitgevoerd en door ontelbare mensen bijgewoond. Onze gasten in het Café zijn Ad de Keyzer en Bas Ramselaar – beiden gerenommeerde Bachkenners – en zij nemen u mee naar de passie van Bach.

Ad de Keyzer, liturgist en musicus, houdt zich al twintig jaar bezig met de vraag: hoe is het mogelijk dat de Matthäus Passion mensen zo fascineert? Hij schreef hierover recent het boek ‘Bachs grote Passie’. Door zijn verrassende liturgisch-spirituele benadering van de Matthäus Passion laat hij zien hoe tekst, muziefoto BR 2k en uitvoering samen ongekende emotie oproepen.

Bas Ramselaar woont in Amersfoort, is dirigent, zanger, musicus en gekend liefhebber en vertolker van de werken van Bach. Als concertzanger zong hij meer dan twintig jaar op de grote binnen- en buitenlandse podia. Talrijk zijn de radio-, tv- en cd-opnamen, waarvan alle bas­solo’s uit de complete serie geestelijke cantates van Bach en diens Matthäus- en Johannes Passion.

We gaan met hen in gesprek over hun passie en inspiratiebronnen.

← Home