Ontmoeting | 27-11-2016

Zondag 27 november te gast in Café Verwondering:
Simone Kennedy: promotor van “Gastgezin Amersfoort”

Als fractievoorzitter van de ChristenUnie is Simone Kennedy-Doornbossimone-kennedy-2
een bekend gezicht in de lokale politiek van Amersfoort. Ze ontdekte al vroeg dat politiek geen ver-van-het-bed-show hoeft te zijn en heel divers is.

‘Je kunt praten over de straatverlichting, maar ook over studiefinanciering’, zegt Simone. In Amersfoort is ze actief vanuit een christelijke levenshouding. De afgelopen tijd kreeg zij meer bekendheid door haar inzet voor een betere opvang van vluchtelingen, wat van haar wel een meer menselijk trekje mag krijgen. ‘Al immigrant moet je overnieuw beginnen met je leven, dat heb ik zelf ook meegemaakt’, zegt ze, verwijzend naar haar jarenlang verblijf in de USA. Persoonlijk contact met de mensen in het land waar je dan woont helpt daarbij enorm. Ze begrijpt de zorgen die er zijn, dat er zoveel moslims hier naartoe komen. En ze is voor opvang in de eigen regio – want het kan zo niet langer doorgaan – maar tot die tijd moeten we eerst hier aan de slag.

In het Café gaan we met haar – en met het publiek – het gesprek aan over haar denken en doen als politicus en burger, over burgerschap en christelijke politiek. En uiteraard komen daarbij ook haar eigen levensverhaal en inspiratiebronnen aan bod. Het gesprek met deze ‘betrokken burger’ vindt plaats in De Herberg in Nieuwland, Amersfoort. Aanvang: 16.00 uur (inloop 15.30 uur), toegang gratis. Voor meer informatie: Jelle van der Meer, tel. 06 5192.9350.

← Home